Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram

Rina Joosten: Dinsdag 12 mei 14:00 - 14:30

Rina Joosten is co-founder van Seedlink Tech, een tech scale-up dat Artificiële Intelligentie (AI) inzet voor het beter en sneller matchen van kandidaten in het sollicitatieproces. Door geavanceerde technologie in te zetten, hoopt ze de menselijke vooroordelen in het besluitvormingsproces rondom het aannemen van mensen te elimineren. Voordat ze Seedlink opzette, was ze de oprichter van HR Consultancy International Top Talent, wat in China en in Europa opereerde. Daarvoor had ze verschillende management posities bij DSM en ze heeft een MSc en MA van de Universiteit van Groningen.

Rina is benoemd in de Taskforce voor A.I. in Nederland, ze adviseert de Europese Commissie over A.I. beleid en is een mentor voor diverse start-ups. Ze spreekt regelmatig over A.I., innovatie, human capital en China, waar ze de afgelopen zeven jaar woonde. In Shanghai gaf ze een TED-talk over hoe (G) AI de manier waarop we carrière maken verandert en ze verscheen in TV programma’s van de BBC (Holland gets talent) en in Tegenlicht.

Rina vertelt tijdens het congres vanuit haar ervaringen hoe te kijken naar de trends op gebied van AI en welke aanbevelingen de Taskforce geeft aan de regering om beleid te maken. Hoe zetten we nieuwe ontwikkelingen om in kansen?

Max Welling: Woensdag 13 mei 14:00-14:30

Prof. Dr. Max Welling is hoogleraar Machine Learning aan de Universiteit van Amsterdam en Vice-President Technologies bij Qualcomm. Als nevenfunctie is hij Senior Fellow bij de Canadian Institute for Advanced Research.
Welling is medeoprichter van het Innovation Center for AI en het European Lab for Learning and Intelligent Systems. Hij leidt het Amsterdam Machine Learning Lab (AMLAB), en co-leidt het Qualcomm-UvA deep learning lab (QUVA) en het Bosch-UvA Deep Learning lab (DELTA). Hij heeft meer dan 300 wetenschappelijke publicaties over machine learning, computer vision, statistiek en natuurkunde en een h-index van 67.

In zijn lezing gaat hij in op wat kunstmatige intelligentie inhoudt en wat je hiermee kan. Hoe gaat kunstmatige intelligentie de manier van werken veranderen?

Aleid Wolfsen: Donderdag 14 mei 14:00-14:30

Aleid Wolfsen is in 2016 benoemd tot voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Eerder was hij al verbonden aan de AP als lid van de raad van advies. Voor zijn benoeming tot voorzitter van de AP heeft Wolfsen zowel in de politiek gewerkt als binnen de rechterlijke macht. Tussen 1998-2001 was hij rechter in Amsterdam en daarna tot begin 2002 vice-president van de rechtbank Haarlem. Van mei 2002 tot 2008 was hij Tweede Kamerlid voor de PvdA en (L) van 2008 tot 2014 burgemeester van Utrecht.

De AP is de Nederlandse privacytoezichthouder en houdt toezicht op de bescherming van persoonsgegevens. De heer Wolfsen kwam de laatste weken dan ook veelvuldig in het nieuws doordat de Autoriteit Persoonsgegevens de opzet van de corona-apps toetst op de waarborging van privacy. 

In zijn lezing gaat Aleid Wolfsen in op toezicht op algoritmes en kunstmatige intelligentie vanuit zijn rol als voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens. Wanneer algoritmes en AI worden toegepast, is het van belang dat hierbij de privacy van werknemers en klanten ten alle tijden wordt gewaarborgd.

en_USEN
nl_NLNL en_USEN