Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram

Onderstaande video is gemaakt voor de uitbraak van het COVID-19 virus, waardoor de datum en de locatie van het congres niet meer van toepassing zijn. Het geeft echter wel een goed beeld van het thema!

Revolutie op de werkvloer

Waar en met wie... of toch met wat?

Het World Economic Forum verwacht dat 27 procent van de banen in 2022 nu nog niet bestaat en dat 22 procent van de huidige banen overbodig zal zijn. Deze ontwikkelingen zijn het gevolg van de razendsnelle opkomst van kunstmatige intelligentie. Waar in 2018 wereldwijd nog $9.51 miljard werd besteed aan kunstmatige intelligentie, wordt verwacht dat dit in 2025 $118.6 miljard zal zijn. Zo is het Nederlandse kabinet van plan om de komende zeven jaar 1 miljard euro te investeren in kunstmatige intelligentie.

Kunstmatige intelligentie is een concept waarbij machines taken uitvoeren waarvoor normaal gesproken menselijke intelligentie vereist is. Bij kunstmatige intelligentie leren machines acties en beslissingen van mensen te kopiëren: zo redeneren ze logisch, begrijpen ze taal en leren ze van fouten. Kunstmatige intelligentie wordt vandaag de dag al op veel plaatsen toegepast, bijvoorbeeld voor het langzaamaan vervangen van kassamedewerkers door zelfscans en bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. De opkomst van kunstmatige intelligentie roept maatschappelijke vraagstukken op waar
bestuurlijk Nederland op moet reageren. Is het wenselijk dat de veranderingen doordringen in elke sector, of moet er per sector worden nagedacht of het ethisch is om kunstmatige intelligentie toe te passen? En hoe wordt de privacy van Nederlandse burgers gewaarborgd, gezien de grote hoeveelheid data die vereist is voor kunstmatige intelligentie? Moet er door publieke instellingen ingegrepen worden om de integriteit van de arbeidsmarkt te waarborgen? Kunstmatige intelligentie zorgt namelijk voor het veranderen van banen, maar ook voor andere grote veranderingen op de werkvloer. Zo kan werk efficiënter uitgevoerd worden, omdat machines 24/7 beschikbaar zijn en minder fouten maken dan mensen. Daarnaast zullen werkenden in de toekomst over vaardigheden moeten beschikken die computers en robots niet beheersen. Bovendien veranderen de verhoudingen op de werkvloer, omdat mensen zullen moeten samenwerken met machines.

Tijdens het Landelijk Congres der Bestuurskunde op 12, 13 en 14 mei 2020 zullen deze ontwikkelingen en bijbehorende vraagstukken behandeld worden middels lezingen en workshops. Ook kunnen deelnemers netwerken met bedrijven tijdens de netwerkmarkt!

De revolutie op de werkvloer komt eraan. De vraag is alleen waar die zal plaatsvinden, en met wie… of toch met wat?

en_USEN
nl_NLNL en_USEN