Sprekers

 • Dagvoorzitter - maandag 1 en dinsdag 2 mei

  De dagvoorzitter voor het LCB 2017 zal Arian van Rijssen zijn. Dhr. van Rijssen is op dit moment werkzaam voor de organisatie Publieke Versnellers waarvoor hij verschillende projecten uitvoert. Zo werkt hij aan projecten voor ministeries, provincies, gemeenten, universiteiten en het bedrijfsleven waarbij hij dient als trainer, gespreksleider en/of sparringpartner.

  Momenteel is Arian van Rijssen o.a. betrokken bij de re-organisatie van het UWV, het project "leiderschap van de toekomst" van de Erasmus Universiteit en het coachcafé van de Universiteit Leiden.

  Snel, kritisch en creatief, zo kan Arian van Rijssen worden getypeerd. Arian van Rijssen: "Ik ga 1 en 2 mei vooral bijdragen aan het opdoen van nieuwe inzichten over persoonlijk leiderschap, dat het gaat over de keuzes die jij zelf maakt. Jij bepaalt jouw toekomst!".

  Keynote - maandag 1 mei 

  Drs. Rita Verdonk zal op maandag 1 mei een keynote verzorgen. Verdonk zal ingaan op leiderschap en het verschil tussen generaties. "In het digitale tijdperk worden de verschillen tussen de generaties sneller en duidelijker zichtbaar. Een zekere mate van krampachtigheid en het kiezen voor de bestaande “veilige” manier van werken bij de oudere generatie met daartegenover de snelheid en het “logisch” gebruik maken van digitale technieken/mogelijkheden bij de jongere. Kunnen deze verschillende (belevings-) werelden met elkaar worden verbonden en wat is daarvoor nodig."

  Curriculum Vitae drs. Rita Verdonk 

  Rita Verdonk (1955) is, na afronding van de studie Sociologie, in 1983 in dienst getreden van het ministerie van Justitie. Haar eerste functie was adjunct-directeur van het Huis van Bewaring te Den Haag. Tot 1996 vervulde zij in diverse directiefuncties in zowel penitentiaire inrichtingen als op het departement van Justitie. Daarna werd zij Directeur Staatsveiligheid bij de Binnenlandse Veiligheidsdienst. In 1999 trad zij in dienst van KPMG als manager bij de sectie “Openbare Orde en Veiligheid”. Rita Verdonk was van 27 mei 2003 tot 22 februari 2007 minister in de Kabinetten Balkenende II en III en van 2007 tot juni 2010 was zij lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal, eerst voor de VVD en later voor de door haarzelf opgerichte politieke partij “Trots op Nederland”`. Momenteel beheert zij het bedrijf CVmonitor dat vanaf 1 februari jl. van start is gegaan.

  Keynote - maandag 1 mei 

  Op maandag 1 mei zal prof. dr. Sandra Groeneveld, wetenschappelijk directeur van het Instituut Bestuurskunde en hoogleraar Publiek Management, een keynote geven. Zij zal als hoogleraar met specialisatie in o.a. diversiteitsmanagement een keynote geven over diversiteit als voorwaarde voor effectief leiderschap.

  Curriculum Vitae prof. dr. Sandra Groeneveld

  Sandra Groeneveld studeerde arbeids- en organisatiesociologie en promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vanaf 2006 was zij verbonden aan de afdeling Bestuurskunde van de Erasmus Universiteit Rotterdam, eerst als universitair docent en later als universitair hoofddocent Publiek Management en HRM. Van 2009 tot 2013 was zij zakelijk directeur van NIG, de landelijke onderzoeksschool voor bestuurskunde en politicologie.

  Lezing - maandag 1 mei

  De eerste lezing van maandag 1 mei zal worden verzorgd door ir. Merel van Vroonhoven. Merel van Vroonhoven zal vanuit haar persoonlijke ervaringen als bestuursvoorzitter van de AFM gaat in op onderwerpen zoals goed leiderschap en de route die je aflegt om tot ‘goed leiderschap’ te komen. Ze zal daarbij spreken vanuit persoonlijke ervaringen als bestuursvoorzitter van de AFM, maar ook vanuit eerdere (bestuurlijke) ervaringen.

  Curriculum Vitae ir. Merel van Vroonhoven                                                                      

  Merel van Vroonhoven (1968) is sinds 1 april 2014 voorzitter van het Bestuur van de AFM. Binnen het bestuur is zij verantwoordelijk voor Compliance en Integriteit, de Interne Audit dienst en de afdelingen Strategie, Beleid en Internationale Zaken, Communicatie en Juridische zaken. Daarnaast is Van Vroonhoven lid van de ESMA Board of Supervisors. Sinds oktober 2016 is zij voorzitter van de Investor Protection and Intermediaries Standing Committee (IPISC) van ESMA. Vanaf 2009 tot 1 april 2014 was Van Vroonhoven lid van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Spoorwegen.

  Lezing - maandag 1 mei

  Dr. Killian Wawoe zal op maandag 1 mei een lezing verzorgen. In zijn lezing zal hij ingaan op over de moeilijkheden die starters ondervinden om een baan te vinden ten tijde van economische voorspoed. Hij stelt: "...je wil niet een baan, maar een baan die bij je past."  Dr. Wawoe zal advies geven hoe je er voor kan zorgen dat  je een baan vindt die bij je past en dat de baan ook daadwerkelijk bij jou past!

  Curriculum Vitae dr. Killian Wawoe 

  Dr. Wawoe heeft Arbeids -en Organisatiepsychologie gestuurd aan de Universiteit Utrecht. In 2010 is hij aan de Vrije Universiteit gepromoveerd op onderzoek naar de impact van persoonlijkheid op beoordelingen van managers en de beloning die de medewerker krijgt. In het verleden is dr. Killian Wawoe recruiter geweest en bekleedde hij verschillende functies binnen Human Resource Management. Momenteel is hij interim HR manager en doceert hij aan de VU.

  Lezing - maandag 1 mei

  Ellie Lust geeft op maandag de afsluitende lezing op het LCB 2017. In deze lezing zal zij aan de hand van praktijkvoorbeelden het belang van persoonlijk leiderschap bespreken. Leiderschap kent vele vormen en zij zal dat op haar eigen wijze verder uitlichten vanuit haar (werk)ervaring. Een oud hoofdcommissaris sprak vaak over “wees je eigen hoofdcommissaris” waarmee hij doelde op het nemen van je verantwoordelijkheid in de keuzes die je maakt in het werk. Iemand mag binnen zijn of haar ‘range’ persoonlijk leiderschap inzetten. Leiderschap is namelijk niet altijd verbonden aan hiërarchie.

  Curriculum Vitae Ellie Lust

  Ellie Lust is naast woordvoerder voor de politie Amsterdam o.a. inzetbaar als spreker, dagvoorzitter, trainer en presentator.
  Ellie werkte voor haar rol als woordvoerder ruim 20 jaar ‘op straat’. Naast het werk als politieagent heeft ze 12 jaar op het hoogste niveau gevolleybald en in het Nederlands team gespeeld. Ook is ze voorzitter van het politienetwerk Roze in Blauw. 
  In 2005 maakt Ellie Lust haar opwachting in AVRO’s Opsporing Verzocht. Het blijkt een groot succes en inmiddels is zij wekelijks te zien in diverse programma’s.

  Keynote - dinsdag 2 mei 

  De eerste keynote van dinsdag 2 mei zal worden gegeven door mr. André Rouvoet.  Dhr. Rouvoet zal spreken over ‘leiderschap in een tijd van populisme, democratisering en twitterisering’. Een intrigerende vraag daarbij is: iedereen heeft volgers, maar wie leidt er nog? Beleven wij het einde van het leiderschap? Of is er juist behoefte aan een nieuwe vorm van modern leiderschap?

  Curriculum Vitae mr. André Rouvoet

  Mr. A. Rouvoet studeerde rechtsgeleerdheid aan de VU in Amsterdam. Vanaf 1985 is hij actief geweest in tal van politieke functies. Hij was onder meer fractiemedewerker, directeur van het wetenschappelijk instituut van de RPF, Tweede-Kamerlid, fractievoorzitter en partijleider, en van 2007 tot 2010 minister voor Jeugd & Gezin en vice-premier in het kabinet-Balkenende IV. In 2011 nam hij afscheid van de politiek. Zijn huidige hoofdfunctie is voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland. Daarnaast vervult hij verschillende toezichthoudende en adviesfuncties bij maatschappelijke organisaties.

  Keynote - dinsdag 2 mei 

  Op dinsdag 2 mei zal door Tyron Offerman MSc. een keynote worden verzorgd. Op dit moment werkt hij als managementconsultant. Ook werkt hij als docent bij de Universiteit Leiden. Hij zal in zijn keynote ingaan op simpel leiderschap.

  "Leiderschap stelt mijn motto “Think Simple, Be Great” op de proef. Leiderschap kan simpel zijn, maar is niet makkelijk.  Een terugblik op ervaringen met gecompliceerd leiderschap en een visie op simpel leiderschap." -- Tyron Offerman MSc.

  Curriculum Vitae Tyron Offerman MSc. 

  Tyron Offerman is alumnus van de Universiteit Leiden. Hij heeft de bachelor Informatica & Economie gevolgd en daarna de master ICT & Business afgerond. Tevens is hij op dit moment bezig met een onderzoek naar Business Capabilities.

  Lezing - dinsdag 2 mei 

  De eerste lezing van dinsdag zal worden gegeven door mr. ir. Wendy Verschoor. Zij zal een inspirerende lezing geven over leiderschap 3.0. Haar overtuiging is dat leiderschap niet alleen is voorbehouden aan de hoogste niveaus, maar juist iets is van alle niveaus. Leiderschap gaat over goed kunnen luisteren naar anderen, maar wel besluitvaardig durven zijn. Maar het gaat ook over je kwetsbaar durven opstellen en openstaan voor andere meningen….of juist een andere mening durven uiten.

  Curriculum Vitae mr. ir. Wendy Verschoor

  Wendy Verschoor studeerde Bouwkunde aan de TU Delft en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. In 1999 begon zij haar carrière als vastgoedconsultant. Na jaren in de consultancy actief te zijn geweest werd zij in 2015 directielid van Arcadis Nederland. Sinds 2016 maakt zij onderdeel uit van het bestuur van CBRE Nederland. In 2015 was Wendy een van de finalisten van de Young Captain Award. Wendy publiceert en spreekt regelmatig, daarnaast vervult zij verschillende nevenfuncties.

  Lezing - dinsdag 2 mei 

  Op dinsdag 2 mei zal de secretaris-generaal (SG) van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Erik Gerritsen, een lezing geven. Hij zal als huidig SG van het ministerie van VWS en voormalig bestuursvoorzitter van de Jeugdbescherming een persoonlijke lezing geven over zijn ervaringen met leiderschap. Zijn lezing zal een prikkelend karakter bevatten.

  Curriculum Vitae dr. Erik Gerritsen

  Sinds juni 2015 is Erik Gerritsen SG van het ministerie van VWS. Hiervoor was hij bestuursvoorzitter bij de Jeugdbescherming Regio Amsterdam, gemeentesecretaris en kennisambassadeur bij de gemeente Amsterdam. Voordat hij de verschillende functies bij de gemeente Amsterdam vervulde, was hij directeur Financiële -en Economische zaken bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

  Erik Gerritsen heeft Politicologie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en later ook Bestuurskunde en Informatiemanagement aan de Universiteit van Amsterdam. In 2011 promoveerde hij op de 'Slimme Overheid'.

   

  Lezing - dinsdag 2 mei 

  De laatste lezing van het LCB 2017 zal worden verzorgd door drs. Michael van Praag. Michael van Praag zal in zijn lezing in gaan op zijn visie op leiderschap vanuit de sportwereld.

  Curriculum Vitae drs. Michael van Praag

  De carriere van Michael van Praag begon bij Ajax. Begonnen als amateurscheidsrechter werd hij later, van 1989 tot 2003, voorzitter van voetbalclub Ajax. Na zijn voorzitterschap bij Ajax trad van Praag aan als lid van de Raad van Commissarissen bij de KNVB. In 2008 werd hij benoemd als voorzitter van de KNVB. Momenteel is van Praag naast voorzitter van de KNVB tevens vice-voorzitter van de UEFA.

   

   

 • Adres

  Postadres:
  Landelijk Congres der Bestuurskunde
  Turfmarkt 99
  2511 DP Den Haag

  Mail:
  info@lcb.nl

  Bezoekadres:
  Landelijk Congres der Bestuurskunde
  Kamer 3.20
  Turfmarkt 99
  2511 DP Den Haag

  Blijf op de hoogte van het LCB!

  Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief
  * = verplicht veld

  Kalender 2017

  september 2017
  m D w d v Z Z
       
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
  © LCB | Ontworpen door Atma Saam