Facebook
Twitter
LinkedIn

Masterclass

DRÖGE & VAN DRIMMELEN

“Juist in de huidige transitie naar ‘smart city’s’ en de bijbehorende deelgebieden mobiliteit, energie, duurzaamheid en tech, is het luisteren naar wat er in de samenleving speelt van het grootste belang. De veranderende stad is van de werkende en wonende burgers en daar moet sterk rekening mee worden gehouden in deze transitie.

Dröge & van Drimmelen is een adviesbureau dat actief is op het snijvlak van public affairs en corporate communicatie met als focus duurzaamheid, mobiliteit en tech. Public affairs zorgt ervoor dat de politieke en maatschappelijke besluitvorming dichter bij organisaties komt, en andersom.

In deze masterclass neemt oprichter en partner Frans van Drimmelen jullie mee in hoe de huidige maatschappij in transitie is. Daarnaast legt hij uit hoe een goede strategiebepaling en public affairsstrategie een steeds belangrijke positie inneemt in zowel het bedrijfsleven als in de overheid, om zo te kunnen inspelen op de veranderende behoefte van de samenleving.”

IMPRESSIVEGREENAPPLE

In deze workshop ervaar je zelf hoe het is om onder tijdsdruk een groepsassessment te doen. Je leert wat een assessment is en waar op wordt gelet. Na het volgen van deze workshop kun jij het beste van jezelf laten zien in toekomstige sollicitaties.

Wij zijn ImpressiveGreenApple, recruitment specialisten die elke belofte waarmaken. Met Campus Recruitment bemiddelen we starters naar hun eerste baan. Wij adviseren studenten in het maken van een keuze omtrent hun eerste carrièrestap, we brengen hen in contact met potentiële werkgevers en we begeleiden hen in de sollicitatieprocedure.

Onze opdrachtgevers kiezen er bewust voor de selectie via ImpressiveGreenApple te laten verlopen omdat wij de markt van afstudeerders goed kennen en jong talent scherp weten te beoordelen op ambitie en potentie. Voor jou betekent dat dat wanneer wij vertrouwen hebben in je kandidatuur, je de eerste ronde bij je toekomstig werkgever al door bent.

Studenten ervaren deze workshop als leerzaam en leuk.

TRAINEEPOOL METROPOOLREGIO AMSTERDAM

Grenzen verleg je hier!

Workshophouder: Danielle Dersjant

Werk jij graag aan uitdagende opdrachten binnen de Metropoolregio Amsterdam waarin je het verschil kunt maken? Als MRA trainee word je in 2 jaar tijd ingezet bij 3 verschillende organisaties binnen de MRA. Je werkt met thema’s die een regiobrede aanpak vereisen:

Duurzaamheid/Economie/Landschap /Mobiliteit/Ruimte/Wonen.

Lef, leervermogen en samenwerken  zijn jouw onderscheidende kwaliteiten. Hiermee verleg je grenzen: die van jezelf, de organisatie, het vraagstuk en de regio.In deze workshop maak je kennis met een belangrijk programmaonderdeel van het traineeship, namelijk de poolopdracht.In een poolopdracht werk je met elkaar aan een belangrijk thema binnen de regio. De opbrengst van deze samenwerking presenteer je aan de opdrachtgever. Net als in het traineeship reflecteer je vervolgens op jouw bijdrage aan het groepsproces.

Nieuwsgierig? Meld je aan!

CMOTIONS

Big data. IoT. Data science. Artificial intelligence. Wat kan je ermee in de praktijk? Tijdens deze workshop nemen we je mee in de belangrijkste trends en ontwikkelingen op het gebied van advanced analytics en data science voor publieke organisaties. Cmotions ontwikkelde het “Target-to-data model” en “Data strategy framework”. Met deze modellen kom je aan de hand van een parktijkcase zelf tot een doelgerichte én ethisch verantwoorde datastrategie. Je leert daarmee hoe je data science ècht kunt laten werken om de doelen van een publieke organisatie te bereiken.Cmotions helpt organisaties de juiste beslissingen te nemen in een veranderende wereld. Wij verklaren en voorspellen ontwikkelingen die van belang zijn voor de besturing van een organisatie. We maken gebruik van advanced analytics en data science voor een optimale inzet van mensen, processen en middelen.

HEIJMANS

Hoe bestuur en bouw je een slimme stad?

Heijmans bouwt als top 3 bouwer in Nederland al bijna honderd jaar mee aan de steden en infrastructuur van Nederland. De markt waarin we als bouwer opereren is altijd gekenmerkt geweest door lange doorlooptijden en duidelijke opdrachten van de werken die we maken. De markt verandert snel en opdrachtgevers vinden het steeds moeilijker om hun behoeften over een x aantal jaar nu al te specificeren. Dit is mede veroorzaakt door complexe opgaven als de energietransitie, duurzame mobiliteit en verduurzaming van onze stedelijke omgeving.

Neem nu openbare verlichting (OVL), dé energieverbruiker van de stad. Van oudsher een duidelijke markt met een duidelijk doel: namelijk licht zodat we ons veilig voelen. En de oplossing voor verduurzaming is simpel: led. Klaar! Toch? Maar blijft de functie van de lantaarnpaal nog wel primaire licht? Of verandert deze functie de komende 5 á 10 jaar ingrijpend door de komst van 5G en sensoren die geluid en lucht gaan meten. Betekent dit dat bij renovatie ook gelijk glasvezel en 24x7 stroom naar de OVL gebracht wordt of niet? En moeten we dat overal doen of alleen op specifieke plaatsen? Wanneer is dat rendabel en wanneer niet? Kortom, de overzichtelijke OVL markt wordt in rap tempo complex. De volgende vraag is: past de manier van aanbestedingen, tenderen en samenwerken, een zeer formeel en juridisch proces, nog wel bij deze veranderende wereld? Of moeten we deze manier van werken ook aanpassen? En wat betekent dat dan voor de organisatiestructuur voor gemeente en bedrijven?

Hierover gaan we graag met jullie in discussie tijdens de workshop.

AMSTERDAM LAW HUB

De Amsterdam Law Hub is een nieuw initiatief vanuit de UvA, dat recentelijk is geopend door burgemeester Femke Halsema. Een belangrijk onderdeel van de Amsterdam Law Hub is het startup-programma. Het is een startup-incubator waar je als ondernemer in spe terecht kunt voor een startup-idee, startgeld, begeleiding, en een werkplek. Hier kan jouw droom van ondernemerschap volledig gerealiseerd worden. Of je nou een commercieel of sociaal-maatschappelijk bedrijf wilt starten, beide zijn mogelijk, zolang je maar werkt aan een rechtsprobleem. Wellicht heb je een idee dat valt binnen het congresthema City of the Future!

Dit initiatief van de Hub komt voort uit de belangrijke doelstelling die de UvA samen met Innovation Exchange Amsterdam (IXA) heeft gesteld, namelijk dat de kennis die door mensen is opgedaan op een onderwijsinstelling ook kan worden teruggegeven aan de maatschappij of markt in de vorm van een product of dienst die nog ontbreekt, waar mensen wel degelijk behoefte aan hebben.

nl_NLNL
en_USEN nl_NLNL