Sprekers

 • Jan Rotmans

  Hoogleraar Transitiekunde (EUR)

  Hij was ooit de jongste hoogleraar in Nederland en de eerste die op klimaatverandering promoveerde. Momenteel is hij als hoogleraar een internationale autoriteit op het gebied van transities & duurzaamheid. Als maatschappelijk gedreven en bevlogen hoogleraar publiceerde hij ruim 300 artikelen op het gebied van klimaatverandering, duurzame ontwikkeling, transities en systeeminnovaties. Daarnaast heeft hij een rijke carrière waarin hij onder andere ICIS, Drift, Urgenda en Nederland Kantelt mede heeft opgericht. Door mensen niet als activist in het harnas te jagen maar juist door mensen in het hart te raken, streeft hij ernaar mensen te inspireren om de verantwoordelijkheid te pakken voor een duurzame samenleving. In zijn nieuwe boek Omwenteling maakt Rotmans de verbinding tussen hoofd, hart en handen met aansprekende verhalen van mensen die een persoonlijke transitie durfden aan te gaan in onze snel veranderende wereld.

  Patrick en Milan van der Meulen

  Climate Reality Leaders

  Patrick en Milan van der Meulen zijn ondernemers in hart en nieren en gepassioneerd in actuele thema’s en wereldwijde transitie. Samen zijn ze de oprichters van zonne-energieleverancier enie.nl. In 2015 werden de broers benoemd tot Climate Reality Leader na een opleiding van de voormalige Vicepresident van de Verenigde Staten, Al Gore. Tevens zijn ze sinds 2016 regiomanager voor het Climate Reality Project in de Benelux. Op deze manier hebben zij zich gecommitteerd aan een dynamische groep van internationale wereldveranderaars die het debat over klimaatproblemen en duurzaamheid vormgeven. Daarnaast behoren ze samen tot de Top 3 beste jonge ondernemers in Nederland, geselecteerd door het ondernemersplatform Sprout in 2016.

  Caroline Nagtegaal

  Europarlementariër ALDE

  Europarlementariër Caroline Nagtegaal zal op 16 mei een keynote verzorgen. Naast het feit dat zij Europarlementariër is, organiseerde zij zelf in 2002 het LCB. Voordat zij Europarlementariër werd was zij consultant voor KPMG, werkzaam voor het Rotterdamse havenbedrijf en lobbyist voor de Schiphol group. Vanuit haar rol parlementariër en als lid van de commissie “Industry, Technology, Research and Energy” zal Caroline een Europese invalshoek toevoegen.

 • Adres

  Harmoniegebouw Rijksuniversiteit Groningen

  Oude Kijk in ’t Jatstraat 26

  9712 EK Groningen

  tel: 06 33166548

  mail: info@lcb.nl

  Blijf op de hoogte van het LCB!

  Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief
  * = verplicht veld

  Kalender 2017

  maart 2018
  m D w d v Z Z
       
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  

  Contactformulier

  Velden met een * zijn verplicht

  © LCB 2018 | Ontworpen door Atma Saam