Op 12 mei was de eerste dag van het Landelijk Congres der Bestuurskunde 2020!

De kick-off van het LCB 2020 stond in het teken van de TED Talk van Rina Joosten en werd bijgewoond door 130 bezoekers. Rina sprak in haar lezing over de toepassing van kunstmatige intelligentie binnen de zorgsector en sollicitatieprocedures. AI kan van grote toegevoegde waarde zijn, maar er is aangetoond dat de combinatie van mens en machine 10 keer meer voorspellend is dan beide afzonderlijk! Rina eindigde haar bijdrage met een inspirerende boodschap voor de aanwezige bestuurskundestudenten over de rol die zij zullen gaan spelen op de werkvloer van de toekomst.

Na een korte pauze ging de workshopronde van start. Meer dan 100 bezoekers verdeelden zich over de workshops van Qompas en Atos, en de masterclasses van Philips en Royal Haskoning. Er werd intensief nagedacht en gediscussieerd over diverse vraagstukken en casussen omtrent nieuwe technologieën als kunstmatige intelligentie. Gezamenlijk kwamen de groepen tot nieuwe inzichten en kregen de deelnemers antwoord op al hun vragen.
Categories: LCB 2020

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN