Op 14 mei was het alweer de derde en laatste dag van het Landelijk Congres der Bestuurskunde 2020.

De congres-middag begon met een interview met Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit persoonsgegevens sinds 2016. LCB-bestuurslid Eveline voelde Aleid flink aan de tand met allerlei vragen die door deelnemers werden ingestuurd. Aleid heeft een hoop ingezonden vragen kunnen beantwoorden en ging tijdens het interview in op het toezicht op algoritmes en kunstmatige intelligentie vanuit zijn rol als voorzitter van de AP. In zijn antwoorden verwerkte Aleid veel persoonlijke ervaringen en verhalen, waardoor het interview door de ruim 120 deelnemers als erg vermakelijk en interessant werd ervaren.

Na een korte pauze ging de workshopronde van start. Meer dan 100 bezoekers verdeelden zich over de workshops van Gemeente Delft, KWINK groep, Accenture en Copernicos Groep, en de masterclass van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Er werd intensief nagedacht en gediscussieerd over diverse vraagstukken en casussen omtrent nieuwe technologieën als kunstmatige intelligentie en de grootschalige verzameling van data. Gezamenlijk kwamen de groepen tot nieuwe inzichten en kregen de deelnemers antwoord op al hun vragen.
Categories: LCB 2020

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN