Op 13 mei was de tweede dag van het Landelijk Congres der Bestuurskunde 2020!

De middag werd afgetrapt door hoogleraar Max Welling, wiens lezing bestond uit drie verschillende delen. Allereerst werd het begrip ‘Artificial Intelligence’ algemeen geïntroduceerd, waarna de ethische kanten, die komen kijken bij het gebruik van AI, aan de kaak werden gesteld. Enkele ethische uitdagingen die werden besproken door Max waren discriminatie door profileren, privacy schending, nudging en fake media. Max eindigde zijn lezing met een discussie over de impact die AI gaat hebben op ons werk: gaat kunstmatige intelligentie banen overnemen, en zo ja, welke banen? Naderhand kwamen er nog ontzettend veel vragen in van deelnemers, waarvan Max nog een groot deel heeft kunnen beantwoorden. De lezing werd door veel bezoekers ervaren als niet té technisch, en bovenal erg leerzaam en interessant!

Na een korte pauze stond de rest van de middag in het teken van de netwerkroulette en de netwerkmarkt. In de netwerkroulette konden bezoekers op “speeddate” met recruiters van diverse bedrijven: het koppelen van deelnemers aan recruiters wisselde zich op hoog tempo af, waardoor veel bezoekers met een hoop verschillende bedrijven hebben kunnen praten. Na de roulette was het tijd voor de netwerkmarkt zelf: door de diverse contacten die in de roulette waren gelegd, konden deelnemers op de markt kiezen met welke bedrijven zij een uitgebreider gesprek wilden hebben. Na een wat spannend begin verliep de rest van de netwerkmarkt als een trein, met veel enthousiaste deelnemers en recruiters na afloop!
Categories: LCB 2020

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN